Tai Chi

Tai Chi is onderdeel van de Chinese filosofie, van oorsprong een verdedigingsleer. Nu toegepast voor de gezondheid. Door middel van vloeiende, zachte bewegingen wordt de levensenergie geactiveerd. Deze levensenergie, ook wel Chi genoemd, stroomt door heel je lichaam. Door allerlei oorzaken kan deze energie geblokkeerd raken. Denk hierbij aan je voedingspatroon, beweging, emoties, manier van denken of externe factoren. Tijdens de bewegingen kan het zijn dat je gaat ervaren waarom de energie ergens niet doorstroomt. Dan weet je ook wat je mag veranderen, zodat de blokkade wordt opgeheven.

Door de Tai Chi zal je evenwicht beter worden, je concentratievermogen worden verhoogd en zul je lekkerder in je vel gaan zitten. Doordat je ontspanning gaat ervaren zal ook je levenskracht aangewakkerd worden. Hierdoor krijg je zin activiteiten op te pakken die jou nog meer energie geven.

Tai Chi lessen

De les bestaat uit een warming-up om de gewrichten en spieren soepel te maken. Vervolgens doen we Qi Gong oefeningen om lichaam en geest tot rust te brengen. Tijdens het laatste deel van de les houden we ons bezig met de Tai Chi vorm. We beoefenen de korte Yang vorm, van 24 aaneengesloten bewegingen. Een vorm van bewegen die voor iedereen te leren is en een heerlijk gevoel geeft!

Tai Chi locaties

Omdat ik in 2021 weinig in Nederland ben, staan geen vaste blokken gepland.