Qi Gong

Qi Gong is een Chinese oefenmethode gericht op het verbeteren van de gezondheid. De beoefening vergroot de vitaliteit, verbetert de lichaamshouding en zuivert het lichaam van ziekteverwekkende factoren. Doorgaans is het resultaat meer ontspanning met rust in het hoofd.

Het verschil met Tai Chi is dat je bij Qi Gong geen vorm gaat leren, maar meer losse oefeningen gericht op specifieke elementen. Voor beginners wordt Qi Gong vaak aangeraden als voorbereiding op de Tai Chi.

Hoe krijgt een Qi Gong les vorm?

Tijdens de lessen worden eenvoudige fysieke- en meditatieve oefeningen onderwezen. Hierdoor ontstaat innerlijke rust van waaruit het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. De les ontstaat in het moment, naargelang de behoefte van de groep. Een impressie van de les zie je in onderstaande video, opgenomen in de Poorterij te Zaltbommel.

Je balans en focus versterken waarbij je ontspannen mag genieten. Het bijzondere is dat dit voor iedereen te bereiken is. Dus ook als je fysieke klachten hebt, veel moe of al wat ouder bent. Tijdens de oefeningen zal veelal Chinese filosofie aan bod komen, waardoor inzicht verworven wordt. Hieronder een video waarin ik de 5 elementen Qi Gong serie demonstreer.

Qi Gong locaties

Omdat ik veelal in het buitenland ben, zijn geen blokken gepland. Online zoom lessen zijn tijdelijk gestopt, maar wil je online lessen via Zoom terugkijken, kan je het blok van 5 lessen uit 2020 bij me bestellen voor € 25,-. Laat hiervoor even een reactie achter via het contactformulier.

Qi gong op donderdagochtend buiten in het Westerpark (Paleiskwartier) wordt voortaan door Marc van der Ven verzorgd.

Qi gong online

Datum: Voorlopig niets gepland

Locatie: thuis via Zoom (link ontvang je na aanmelding)

Duur: 1 uur

Deelname: vrijblijvend, je kan per les meedoen

Bijdrage: € 7,5 per keer (via tikkie in appgroep)